En Härlig Himalayaresa

Avgång

26 november 2023

Hemresa

10 december 2023

Antal dagar

14 dagar

Destination

Nepal

Denna gång gör vi en riktig rundresa och för de som önskar ingår några dagar vandring längd de lägre sluttningarna i Kathmandus omgivningar. Pokhara, Buddhas födelseort Lumbini och den vackert belägna staden Tansen står på programmet samt den av UNESCO skyddade gamla staden Bandipur. Därutöver besöker vi Chitwan, ett djungelområde i södra Nepal, där vi till fots, med kanot och på elefantryggen ger oss ut på jakt efter Noshörningar. Vi reser den vackraste tiden på året i Nepal med klara dagar och varm och härligt klimat. Här följer en kort presentation av resan dag/dag

Reseplan

 

Dag 1
Vi kommer till Kathmandu vid lunchtid och åker till vårt hotell M - Trevligt mindre hotell i stadsdelen Thamel. Här finns fina restauranger, kaffer och massor av shopping m.m. Tid för var och en att bekanta sig lite med staden. 

Dag 2
Efter frukosten åker vi på en rundtur i Kathmandudalen bl.a till den jättelika Budnath Stupa, känd från de flesta bokomslag om Nepal. Här finns en stor Tibetansk koloni och hela området sjuder av andlighet. Här kan man gå länge och bara titta. Vi besöker därefter Durbar Square det gamla palatsområdet mitt i Kathmandu. Härifrån kan de som vill utforska en längre stund promenera tillbaka till vårt Hotell. På kvällen blir det en genomgång av de kommande dagarnas vandring. De som inte vill vandra kan istället se fram emot ännu en dag i Kathamndu innen det bär av längs serpentinvägar upp mot Nagatkot där vi träffar resen av gänget dag 4. 

Dag 3
Vi packar en övernattningsväska/ryggsäck och åker upp mot bergen till den lilla staden Sundarijal, där vandringen mot Nagarkot börjar.  Första etappen går längs små byar, genom tät skog med vacker natur runt om, dagens mål Chisopani (betyder kallt vatten). Etappen beräknas till ca  4 - 5 timmars vandring. I Chisapani kan det vara lite kyligt så tag med ett underställ. Natten tillbringas på ett sk. Tehus där middag serveras innan natten tar vid. Under vandringen ingår frukost, lunch och middag. Guiderna har kakor och serveras tilltugg utmed vägen. Det enda du behöver bära är det du behöver för dagen.

Dag 4  - Hel dags vandring med avbrott för pauser och lunch utmed vägen - Leden går längs bergskammar med vacker utsikt och vid slutmålet för kvällen Nagarkot, 2165 m, är det en hisnade utsikt över Shivapuri massivet i Himalaya, vid klart väder kan man se 5 av de 10 högsta topparna i Himalaya inkl. Mt. Everest.

De som inte vandrar möter resten av gänget här på kvällen. 

Dag 5
Vid frukosten på terrassen kan vi njuta av utsikten innan vi återvänder till Kathamndu. 

Dag 6 -9
Vi åker söderut mot Chitwan National Park. Vi når vår ”camp” framåt eftermiddagen. Nu har vi några härliga dagar i Chitwan med elefantsafari ut i djungeln på jakt efter den Enhornade noshörningen, kanot tur fågelskådning mm. En av kvällarna underhåller byborna med folkdans. Tre mål mat om dagen serveras. Vi bor nära Reptifloden som rinner genom parken och på eftermiddagen är det skönt att sitta där med en bok eller egna funderingar och se solen gå ned och ”bara vara”.. en av mina favoritplatser på jorden.

Dag 9
Efter en tidig frukost fortsätter vi resan till den plats som Nepaleserna anser vara Buddhas födelseort, Lumbini - där vi övernattar.

Dag 10
Frukost och en tur i Lumbini innan vi fortsätter vår Nepaltur. Idag är slutmålet Pokhara  men på vägen gör vi ett stopp i den vackert belägna staden Tansen. På sen eftermiddag / kväll är vi framme. Många anser att Pokhara är en av världens vackrast belägna städer vid foten av berget Fishtail som dominerar vyn. Från hotellet har vi mycket nära till restaurangerna nere vid sjön och här finns för övrigt mycket bra shopping. Vi stannar här 2 nätter och det är inget program inplanerat.

Dag 11
Fri dag i Pokhara.

Dag 12
Efter frukost är det dax att återvända mot Kathmandu med vår buss. På vägen mellan Pokhara och Katmandu 8 kilometer rätt upp i bergen ligger den Unesco skyddade staden Bandipur. Har är det ingen trafik, vackra gamla byggnader och en fantastisk utsikt över omgivningarna. Platsen har varit knutpunkt för handeln mellan Tibet, Indien och lokala Nepal. Här kan man få känna av livet i det ursprungliga Nepal - här stannar vi i natt.

Dag 13
Vi lämnar Bandiphur och åker tillbaka till Kahmandu - där det nu är fri tid fram till vårt flyg i morgon. 

 

Resans totalpris exkl. flyg 14 600:-

I ovan priset ingår:

  • Allt enligt programmet
  • Marktransporter
  • Alla inträden
  • Mellanklasshotell med frukost.
  • När vi är i Chitwan och på vandring ingår 3 mål mat om dagen, ej dryck
  • I priset ingår tvåbäddsrum
  • Engelsktalande guide

Jag reser med som sällskap och inte reseledare i traditionell mening. Alla måste vara beredda på att ta egna initiativ.

I priset ovan pris ingår inte flygresan (beräknad kostnad ca; 8000 -10000:- ).

Detta är ett önskemål från tidigare resenärer som vill betala med kontokort för att få tillgång till bankkortens reseförsäkringsskydd. Jag bokar en gruppbiljett till bästa pris och sedan sker all kontakt direkt mellan resenär och det bolag som bokar flyget. Naturligtvis kan du boka flyget själv.

Visum till Nepal ingår ej av praktiska skäl. Det kostar US dollar 40.00 och fixas vid ankomst till Kathmandu.

Hur anmälning och betalning går till:

Om Du vill följa med på resan betalar du bokningsavgift på 6600.-

Sätt in pengar på Bankgiro 218-6088. Skriv: namn, adress, telefonnr och personsiffror (6 stycken) på inbetalningskortet. Ange även vilken resa du anmäler dig till, samt din e-postadress. Därefter kommer flyget att faktureras separat direkt från det bolag som sköter den biten. Brukligt är att biljetter betalas 30 dagar innan avresan. Resterande belopp betalas på plats i Nepal.

Anmälan är bindande.

Avbeställningsregler.

Om du avbeställer resan med läkarintyg, eller av annan godkänd anledning (dödsfall eller att någon närstående blir allvarligt sjuk, så du tvingas avboka din resa) får du tillbaka 4100.- av din bokningsavgift fram till 30 dagar innan avresa. Efter det står hela bokningsavgiften inne. En administrativ avgift på minst 2500:- tas alltid ut vid avbokning.

Flyget har egna avboknings regler som medföljer fakturan från flygbolaget.

Samtliga resor omfattas av Statlig resegaranti.

"Den som väntar på att ta nästa steg kan bli stående på ett ben resten av livet"