Från Norr till Söder på 14 dagar

Avgång

15 oktober 2023

Hemresa

29 oktober 2023

Antal dagar

14 dagar

Destination

Amazing Vietnam

Då är det dax för ännu en resa till det härliga Vietnam - Vi ska under 2 veckor ta oss från norra delen ned till söder. Med tåg, buss, cykel, kanot och till fots skall vi upptäcka detta fantastiska land. Från Hanois bullrande storstadsliv åker vi upp i bergen till det mindre besökta Mai Chau. Här har Hao, min kontakt och vän sedan många år nyligen öppnat en resort, bland sjöar och sockertoppar. Här vandrar vi i bergen och besöker intilliggande byar och njuter av den storslagna naturen. Härifrån åker vi till Halongbukten för lata dagar och god mat på en junk. Vidare med nattåg till Danang och den fantastiska staden Hoi An. Vi tar flyget till Saigon där vi spenderar de sista dagarna på vår resa med att besöka Co Chi tunnlarna och Mekongdeltat. Maten är en av de stora upplevelserna i Vietnam och de som vill kan under resans gång medverka på matlagningskurs. Datumen kan ändra något Bilder från tidigare resor

Reseplan

Dag 1
Ankomst Hanoi. Inget program är planerat idag utan vi åker till vårt hotell och tar det lungt. 

Dag 2
Citytur på förmiddagen sedan besöker vi den gamla byn Doung Lam, som ligger ca 6 mil från Hanoi. Här har husen fått stå kvar och livet levs lite som det alltid gjort. Vi går runt i byn mellan de unika husen och templen innan det är dax för lunch hemma hos en lokal familj. Efter lunch kan de som vill prova på en cykeltur till den närliggande byn och Mia Pagodan. - Det går även utmärkt att promenera.  När vi känner oss redo tar vi vår buss tillbaka till Hanoi.

Dag 3 
Då lämnar vi storstaden och beger oss mot terrassodlingarna i Hao Binh. Här bor befolkningen fortfarande i traditionella hus och en stor dam, Da Reservoaren, är anlaggd mellan sockertoppsbergen - Vi tar en traditionell båt ut på sjön och njuter av omgivningen - Båten stannar till vid några intressanta platser utmen sjöstranden - till slut lägger vi till i närheten av BaKhan Village Resort och vi går upp och checkar in innan lunchen serveras. Här ligger insjöar med socketopps bergen som fond i den frodiga naturen. På eftermiddagen går vi på en lugn promenad ca  1-2 timmar, till byn Kha Ha.  Här kan vi uppleva hur vardagen går sin gilla gång, så som det alltid gjort. De som vill kan gå vidare till andra byar i närheten. Vi beräknat vara tillbak på lodgen till en välbehövlig dusch (eller kanske dopp i poolen) innan middagen serveras.

Helpension ingår här

Dag 4
Bakhan village - Upp tidigt för att se solen och höra fåglarnas kvitter innan frukosten serveras. Vandring och besök i en spännende grotta står på programmet idag. På förmiddagen besöker vi Hang Ba grottan - Helig och mycket spektakulär lovar Hao. - De som istället vill stanna på lodgen kan göra det. På eftermiddagen är det fritt att vandra runt i byn och träffa bybor och uppleva kulturen och de vackra risfälten eller bara vara vid lodgens pool. - Vi åker tillbaka till Hanoi på kvällen och checkar in på vårt hotell.

Dag 5 - 6  Tidig morgon lämnar vi staden och åker Red river delta och Halong bukten. Här går vi ombord på en traditionell Junk och seglar ut i bukten. Ombord bor vi i 2 bädds hytter och det är bara att njuta av omgivningen. Båten stannar till vid intressanta platser och soldäck finns längs upp. 3 måltider / dag serveras. På kvällen kan de som vill prova på att fiska bläckfisk efter bara njuta av en cocktail vid solnedgången. Helpension (ej dryck) Dag 6 - Båten lämnar sin ankringsplats och åker vidare i de 2000 öarnas skärgård. Vi hinner med en brunch ombord innan det är dags att säga farväl och åka tillbaka till Hanoi.  På kvälle dag 6 är det dax att borda nattåget till Hue - Avgång 19.30 - att resa med tåg i Vietnam är en rolig upplevelse. Vi bor 4 / sovvagn och när det är dax att bädda fixar tågvärden det till oss. Det finns mat att köpa men vi kan ju även hanla lite kost innan avresan. Natt på tåget

Dag 7
Beräknad ankomst runt 07.00 - och vi tar bussen mot den fantastiska stand Hoi An  - på vägen åker vi över Hai Van Mountain pass variftån det är vacker utsikt över bergen. Vi har lunch i Danang innan vi besöker Marble mountains - en välkänd pilgrimsplats med tunnlar, grottor, toppas och tempel. På eftermiddag - kväll checkar vi in på vårt hotell i Hoi An. 

Dag 8 - 9  Hoi An, en liten stad med mycket intakt gammal arkitektur. Bästa sättet att se den är till fots. Här stannar vi i 3 nätter och det finns mycket att upptäcka. Den täckta japanska bron och de gamla kinesiska handelshusen är värt ett besök. Det finns gott om kinesiska minnesmärken och det är kanske inte så konstigt att en stor del av invånarna också härstammar från Kina. Shopping är också en stor del av nöjet här. Vietnamesisk matlagning, fiske, cykeltur m.m. står också på programmet under vistelsen. Havet ligger inte långt härifrån så den som vill kan ta en cykeltur till stranden. 

Dag 10 -  Vi lämnar Hoi An efter lunch och åker tillbaka till Danang och flyget till Ho Chi Minh - Saigon.  

Dag 11 - Cu Chi tunnlarna. Under 2.a världskriget anlade vietnameserna ett tunnelsystem för att skydda sig mot amerikanska bombningar - en plats för eftertanke men historisk viktig. Vi besöker idag dessa tunnlar. Resten av dagen fri..kanske vi går till Hotel Continental på kvällen och tar oss en drink eller lokal Jazzklub. 

Dag 12  - Mot Mekongdeltat där vi tillbringar dagen längs kanaler med båt och sk. sampang, åker genom fruktodlingar med häst och vagn och blir bjudna på diverse läckerheter. Lunchen ingår utmed vägen. Hela dagens utflykt avslutas runt 14.30 då vi tar oss åter mot Saigon. Övernattning Saigon

Dag 13 - Fri dag i Saigon där det finns mycket att upptäcka.

Dag 14 - vi lämnar vår guide och tar flyget åter mot Sverige

 

Resans pris exkl. flyg: 16 300:-
I ovan priset ingår:

  • Allt enligt programmet
  • Marktransporter i egen buss/kryssning Halongbukten
  • Bra Mellanklasshotell / 2 bäddsrum
  • I priset ingår frukost samt helpension vissa dagar enligt programmet
  • Engelsktalande guide
  • Inrikesflyg i Vietnam
  • Vatten i bussen under resan

Jag reser med som sällskap och inte som reseledare i traditionell mening. Alla måste vara beredda på att ta egna beslut.

I priset ingår ej

Flygresan som beräknas till 10000:- - 12500:-  Jag bokar en gruppbiljett till bästa möjliga pris och sedan blir var och en debiterad flyget direkt från det bolag som håller i den biten. För att få bästa möjliga pris kan flyget komma att debiteras tidigare än 1 månad innan avresan.

Visum till Vietnam behövs ej då resan i Vietnam understiger 15 dagar. 

Hur anmälning och betalning går till:

Om Du vill följa med på resan betalar du bokningsavgift på 6300.- till Bankgiro 218-6088. Skriv: namn, adress, telefonnummer och personsiffror (6 stycken) på inbetalningskortet. Jag behöver även en e-postadress. Därefter kommer flyget att faktureras separat direkt från det bolag som sköter den bokningen.
Det går fint att betala flyget med kontokort för att få tillgång till försäkringen mm. Resterande belopp betalas på plats i Vietnam, eller 30 dagar innan avresan till ovan bankgiro.

OBS ! Anmälan är bindande.

Avbeställningsregler.

Om du avbeställer resan med läkarintyg, eller av annan godkänd anledning (dödsfall eller att någon närstående blir allvarligt sjuk, så du tvingas avboka din resa) får du tillbaka 4000.- av din bokningsavgift fram till 30 dagar innan avresa. Efter det står hela bokningsavgiften inne.

En administrativ avgift på minst 2300:- tas alltid ut vid avbokning.

Vid avbokning av icke godkänd anledning återbetalas 50% av inbetalt belopp fram till 50 dagar innan avresa. Efter det återbetalas inget. Flyget har egna avboknings regler som medföljer fakturan från flygbolaget.

Statlig resegaranti finns för samtliga mina resor

Lagen om paketresor: https://www.konsumentverket.se/contentassets/acc261b187434045a4b8826cb015815b/standardformular-ai-paketresor-hyperlankar-kan-anvandas.pdf

"Den som väntar på att ta nästa steg kan bli stående på ett ben resten av livet"