Jaguarer, Tapirer och en och annan Ara

Avgång

18 maj 2020

Hemresa

29 maj 2020

Antal dagar

11 dagar

Destination

Pantanal, Brasilien

Pantanal, jordens största träskmark och en av de djur och fågel tätaste platserna man kan besöka. Hit reser vi för att få närkontakt med jaguaren, jätteuttern, kajmanen, tapir, gul, blå, rödbröstad arapapegoja och en och annan anakonda. Med safarifordon, båt och till fots skall vi i 11 dagar utforska våtmarker och savann runt Cuiabafloden, Matto Grosso, Nationalparkerna Chapada dos Guimarães och Nobres. Fotomöjligheter utöver det vanliga utlovas med exempelvis 3 hela dagar för jaguarspaning. Vi besöker en av de största grupperna ara som finns samt vandrar i skogar med mängder av fåglar och apor. I Nobres finns möjlighet att snorklar i kristallklart vatten bland mängd exotiska fiskar. Vi bor på härliga lodger och all mat ingår under resan...Häng med! INSTÄLLD P.G.A CORONA

Reseplan

Dag 1 Cuiaba - Pantanal - Pousada Pouso Alegre

Vi landar i Cuiaba som är staden som ligger närmast Pantanal. Vi hämtas av våra guider och första stopp är byn Pocone där vi sträcker på benen innan vi fortsätter på Pantanals enda huvudväg, Transpantaneira. Resan till vår lodge tar ca 2 timmar men utmed vägen finns möjlighet att se både djur och fåglar så vi kan nog säga att vår safari redan har börjat. Vi kommer fram till Pouso Alegre, som nås via en privat väg ytterligare sex km in från Transpantaneria. Lodgen är fortfarande en boskapsranch men erbjuder även ekoturism i liten skala och de delvis öppna markerna runt om med ett fantastiskt djurliv. Lunch och lite vila innan vi före middagen skall ut på nattsafari i jakt på ocelot, jättemyrslok, ugglor m.m m.m. Kvällen avslutas med middag. Här bor vi 2 nätter. Helpension (ej dryck) 

Dag 2  Pousada Pouso Alegre

Efter frukost finns mängder av fotomöjligheter då vi gör vi en vandring längs en av lodgens vandringsleder. Naturen här bjuder på stora variationer och kontraster. Tukaner och exempelvis den upp till en meter stora papegojan hyacintara bygger sina bon här. Kajmanerna i 100 tal ligger och solar vid den lilla sjön här intill. Efter lunch bordar vi våra safarifordon för att utforska de yttre delarna av ranchen. Jättemysloken har man störst chans att se här tillsammans med olika hjortdjur m.m.- Tillbaka på lodgen för middag. 

Dag 3 Jaguar land  - Porto Jofre

Tidig frukost innan vi tar oss ännu längre in i Pantanal. Längs vägen flera fotostopp och vi beräknar vara framme vid vår lodge på flodstranden direkt vid den mäktiga Cuiabá floden vid lunchtid. Vila för att senare på eftermiddagen ut på vår första båtsafari på jakt efter jaguaren. Här bor vi 3 nätter. Helpension (ej dryck)

Dag 4 + 5 Meating of the waters state park 

Vi har nu 2 hela dagar för att maximera chanserna att se jaguarer, jätteutter, kajmaner, kapybara och andra djur och fåglar, då vi med båt utforskar Cuiabá floden och dess tillflöden och smala kanaler. JAG har på önskelistan anakondan, så det är bara att hålla utkik. Dagen är bästa tid att se jaguaren som söker sig till floden för att jaga och svalka sig. På kvällarna middag då vi kan sammanfatta dagens intryck.

Dag 6  Piuval Lodge - Pantanal ranch

Frukost sedan bär det av på overland safari norrut till Piuval Lodge. Vi beräknar komma fram till lunchen och senare blir det en promenad igenom skog med massor av apor till ett 20 meter högt utkikstorn - Tillbaka på lodgen för middag. Vi bor här 2 nätter. Helpension (ej dryck).

Dag 7 på ranchen

En dag för safari, vandringar, slappa vid poolen eller i hängmattan. Här finns massor av naturupplevelser runt knuten. Efter mörkrets inbrott åker vi ut på nattsafari.

Dag 8 Piuval Lodge till Chapada dos Guimarães

Vi lämnar ranchen för att åka ytterligare norrut i ca 3 timmar till Nationalparken Chapada dos Guimarães, Sydamerikas verkliga mittpunkt med dramatisk natur, vattenfall, stup och branta klippor. Lunch utmed vägen i den lilla staden Chapada dos Guimarães. Efter lunchen gör vi en vandring i Jamaica Valley med kameran i högsta hugg. Här finns mängder med vackra fåglar, exempelvis  Blue-Crowned Motmot, Red-necked Woodpecker, Channel-Billed Toucan, Band-tailed Manakin, så medtag fågelbok och pricka av. Vi kommer till en utsiktsplats med goda chanser att se flera sorter av den stora arapapegojan och kungsgam m.m. På kvällen checkar vi in på Pousada Vento Sul. Här bor vi 2 nätter. Helpension (ej dryck)

Dag 9 Chapada dos Guimarães National Park

Tidig morgon för fågelskådning i gryningen innan frukost. Efter frukosten åker vi in i parken till Bride’s Veil, ett högt vattenfall där arapapegojorna har sina jättebon utmed de branta klipporna. Vi tar lunchen i staden Chapada i hjärtat av parken - På eftermiddagen besöker vi Stone city - där bergsformationer påminner lite om Grand canyon och här, förutom den spektakulära utsikten, finns ytterligare chans att se gul och grön arapapegoja. Tillbaka på lodgen efter ännu en fullmatad dag.

Dag 10 Nobres

Frukost sedan iväg mot Bom Jardim i Nobres. Vi kommer fram runt lunch och efter lunchen finns möjlighet att i det kristallklara, stilla vattnet i floden Salobra, iförd baddräkt (flytväst) och snorkel få närkontakt med de vattenlevande varelserna här. Här simmar 100 tals sötvattenfiskar, rockor m.m. och det är bara att hoppa i. På sen eftermiddag åker vi till stranden av Macaw’s lake, där gul/blå och rödbröstade aror tillsamman med massor av andra fågelarter samlas på kvällen. Vi sitter och njuter av naturens skådespel innan det är dax att åka till vårt sista nattläger för denna gång, Reino Encantado. Helpension (ej dryck)

Dag 11 - Hemresa 

Vi lämnar Nobres och åker tillbaka till flygplatsen i Cuiaba. Vi tar adjö av våra guider och reser hemåt.

Resans pris 34 000:- (exklusive flyget)
I ovan priset ingår:

  • • Allt enligt programmet
  • • Helpension (ej dryck)
  • • Marktransporter i 4 - hjuls drivna safarifordon och privata båtturer
  • • Parkavgifter och inträde till nationalparker
  • • 2 bäddsrum
  • • Engelsktalande kunniga naturguider fotoguide

Jag reser med som sällskap inte som reseledare i traditionell mening, alla måste vara beredda på att ta egna initiativ.

I priset ingår inte:
Flygresan som beräknas till 8000 - 11000:- Jag bokar en gruppbiljett till bäste möjliga pris och sedan blir var och en debiterad flyget direkt från det bolag som håller i den biten. Brukligt är att flygbiljetten skall betalas ca, 30 dagar före avresan.
Detta är ett önskemål från tidigare resenärer som därmed kan betala flyget med kontokort och utnyttja försäkringen. Du kan naturligtvis boka flyget själv.

Hur anmälning och betalning går till:
Om Du vill följa med på resan betalar du bokningsavgift på 7500.- Sätt in beloppet på Bankgiro 218-6088. Skriv: namn, adress, telefonnummer och personsiffror (6 stycken) på inbetalningskortet. Ange även vilken resa du anmäler dig till. Skicka gärna även din e-postadress till info@tjejresor.nu.  Ytterligare 20 500:- skall vara betalt senast 120 dagar innan resan. Resterande belopp betalas på plats i Brasilien. Flyget faktureras separat direkt från bolaget i fråga. Brukligt är att biljetter betalas 6 – 8 veckor innan avresan.

 

Avbeställningsregler.
Om du avbeställer resan med läkarintyg, eller av annan godkänd anledning (dödsfall eller att någon närstående blir allvarligt sjuk, så du tvingas avboka din resa) får du tillbaka 4000.- av din bokningsavgift fram till 120 dagar innan avresa. Senare än 120 dagar innan avresa återbetalas 30% av inbetalt belopp. 

Vid avbokning av icke godkänd anledning återbetalas 60% av inbetalt belopp fram till 30 dagar innan avresa.

Efter andra inbetalningen fram till 60 dagar innan avresa står 8500:- inne. Efter det står hela beloppet inne. En administrativ avgift på minst 3500:- tas alltid ut vid avbokning. Flyget har egna avbokningsregler som medföljer fakturan från flygbolaget.

Samtliga resor omfattas av Statlig resegaranti.

Lagen om paketresor: https://www.konsumentverket.se/contentassets/acc261b187434045a4b8826cb015815b/standardformular-ai-paketresor-hyperlankar-kan-anvandas.pdf

 

 

 

"Den som väntar på att ta nästa steg kan bli stående på ett ben resten av livet"