Rhododendronskogar i full blom

Avgång

15 mars 2025

Hemresa

29 mars 2025

Antal dagar

14 dagar

Destination

NEPAL

Då skogarna av Rhododendron blommar på Himalayas sluttningar reser vi till Nepal och tar en Jeep upp i bergen. Stannar några nätter i det vackert belägna Ghandruk där vi bor på ett fint pensionat eller hotell. Här finns tid för att bara vara, läsa en bok eller göra korta vandringar i omgivningen – Ni som åker med och vill göra en längre vandring kan gå till Ghorepani och Poon Hill, därefter vidare till Tadaphani och avsluta i Saule Bazaar. MEN innan vi beger oss upp i bergen ska vi hinna med Kathmandus myllrande gränder, kungliga staden Patan och det ljuvliga djungelområdet Chitwan. Mellan Kathmandu och Phokara ligger en gömd lite juvel, Bandipur, här stannar vi en natt på tillbakavägen. Är du intresserad av att resa med skicka ett mail till: kerstinsresor@gmail.com .

Reseplan

Dag 1
Ankomst till Kathmandu där vi åker direkt till hotell Taleju Boutique. Hotellet har en trevlig trädgård och fint läge mitt i Thamel med restauranger och butiker. Efter en lång resa har vi en ledig eftermiddag kväll – inget program är planerat.

Dag 2
Efter frukosten åker vi på en rundtur i Kathmandudalen bl.a till den jättelika Budnath Stupa. Här finns en stor Tibetansk koloni och hela området sjuder av andlighet. Här kan man gå länge och bara titta. Vidare till Patan ett av de forna kungliga städerna i dalen.

Dag 3-5
Vi åker söderut mot Chitwan National Park. Vi når vår ”camp” framåt eftermiddagen. Nu har vi några härliga dagar i Chitwan med elefantsafari ut i djungeln på jakt efter den Enhornade noshörningen, kanottur och fågelskådning mm. Tigern finns också här men är svår att få syn på men vi håller tummarna. Tre mål mat om dagen serveras. Vi bor nära Reptifloden som rinner genom parken och på eftermiddagen är det skönt att sitta där med en kall öl och se solen gå ned.

Dag 6
Efter en tidig frukost fortsätter vi till Pokhara. Någon har sagt att Pokhara är en av världens vackrast belägna städer. Från hotellet har vi mycket nära till restaurangerna nere vid sjön och man ser den mäktiga " Fishtail" Machapuchare 6993m torna upp sig över staden. Här finns för övrigt mycket bra shopping.

Dag 7-9 Upp i bergen

Jeeparna väntar och vi åker några timmar upp i Annapurnas lägre massiv till Ghandruk (2000 m.)- Här stannar vi i 2 nätter för avkoppling med korta vandringar, yoga eller kanske en god bok. Det finns ett litet trevlig museum och den gamla byn kan också utforskas - fritt att välja - Vi bor på ett trevlig och bekvämt pensionat eller hotell. De som vill kan härifrån göra en 3 dagars /2 nätters vandring. Först till Ghorepani (2874 m) och övernatta. Tidigt dagen därpå kan de som önskar gå upp till Poon Hill (3210 m) - HÄR har man en storslagen utsikt över Annapurnas vita toppar med en fond av blommande träd. Vandringen går vidare till Tadapani och avslutas i Saule Bazaar - där jeepar väntar för återfärd till Pokhara där övriga gänget väntar.

Dag 9
Åter till Pokhara (vandring)

Dag 10- Fri dag i Pokhara - Vandrarna ansluter

Dag 11

Efter frukost är det dax att återvända mot Kathmandu med vår buss. På vägen mellan Pokhara och Katmandu 8 kilometer rätt upp i bergen ligger den Unesco skyddade staden Bandipur. Har är det ingen trafik,vackra gamla byggnader och en fantastisk utsikt över omgivningarna. Platsen har varit knutpunkt för handeln mellan Tibet, Indien och lokala Nepal. Här kan man få känna av livet i det ursprungliga Nepal – Vi stannar en natt.

Dag 12

Vidare till huvudstaden Kathamndu.

Dag 13 -Fri dag i Kathmandu.

Dag 14 Vi lämnar Nepal och flyger hemåt

 

"Den som väntar på att ta nästa steg kan bli stående på ett ben resten av livet"