Det är inte målet utan färden som är meningen med hela resan

Avgång

29 april 2025

Hemresa

9 maj 2025

Antal dagar

10 dagar

Destination

Safarins Rolls Royse - Botswana

Beläget i södra Afrika, känt för sina orörda vildmarksområden med djupa laguner, våtmarker, savanner och ökenslätter. Med mobilt campingläger kommer man extremt nära djuren och i Botswana finns det MASSOR. Vi skall i 9 dagar ta oss från våtmarkerna i Okavango - via Moremi, Khwai och kattdjurens Savute till Chobe National Park. De största hjordarna med elefanter, giraffer, bufflar, zebror och andra antiloper strövar här och med dem följer de stora kattdjuren. Lägg där till mängder av fåglar - Ja ett paradis för dig som fotograferar! - Jag lovar en magnifika safariupplevelser - bilderna nedan är ett axplock från våra tidigare resor. Här följer ett kort dag för dag program, Vi bor i lyxiga 2 mans tält med sängar och vid tälten egna duschar och toalett. 3 rätters middag med vin serveras varje kväll, fika utmed safarivägarna och picknick om det behövs. Fri tillgång till vatten och den som vill ha övrig läsk eller öl kan köpa det innan avresa ut i vildmarken. Jag kan lova att inget fattas på denna safari, ..bara att åka med i de öppna safaribilarna där alla har en sidoplats för bästa sikt. .... MIN antal för att resan skall bli av 4 personer - MAX antal deltagare 12 personer. Bilder från tidigare resor, datumen kan ändras något. Vill du hänga med skicka ett mail till: kerstinsresor@gmail.com

Reseplan

Dag 1 - Ankomst till Maun där vi möts av vår botswanska guide och vi hoppar direkt upp i våra safaribilar som skall vara med hela resan. I kväll bor vi på hotell för att samla oss inför kommande äventyr. 

Dag 2 - Moremi

Vi påbörjar vår safariresa i Moremi game reserve i utkanten av Okavango. Vårt campingläger reser före oss(ibland lite efter oss) och sätter upp campen till kvällen. Vi åker på safari hela dagarna ibland gör vi lunch utmed vägen ibland gör vi stopp vid nattlägret för att sedan ge oss ut på eftermiddagen igen. Våra guider är experter på vart djuren finns och vi har bara att njuta och åka med..Alla har ytterplats i safaribilarna så inget stör fotografering. Middag serveras i det fria varje kväll och det kommer ofta djur i närheten av lägren.

Dag 3 - Moremi - På förmiddagen tar vi en tur ut på vattenvägarna för att njuta av stillheten och uppleva djuren och fåglarna. Efter lunch fortsätter vår safari och till kvällen väntar 3 rätters middag under stjärnorna.

Dag 4 - 5. Vi flyttar campingplats till Khwai flodens låga strandbankar, ett område som anses vara ett av Afrikas vackraste och ”bästa” reservat. Här gör vi gamedrives med våra safarifordon och spanar efter storvilt i vatten och på land. Få se hur många av The Big 5 vi ser (tyvärr finns här inga noshörningar)

På kvällen väntar ett nytt härligt läger bara för oss. 

Dag 6 - 7. Ännu större chans att se de stora kattdjuren då vi idag fortsätter till Savute National Park. Vi besöker bl.a. de torra
mossarna och Savute kanalen känd för sitt överflöd av rovdjur.

Dag 8- 9. Chobe National Park
Parken är känd för sin vackra natur och sina solnedgångar men här lever även Afrikas största population elefanter! Då vi har egna bilar och inte bor på någon lodge är vi inte tvingade till se "stora" stråken i parkerna utan kan stanna och åka lite som vi önskar. Chobe på eftermiddagen är lite av ett Edens lustgård, man tror knapps sina ögon! En av dagarna ger vi oss ut Chobe floden och spanar efter flodhästar, fåglar m.m. 

Dag 10 - Efter en morgonsafari är det dax att lämna våra guider och övrig personal..Fyllda av förundran över den mäktiga naturen flyger vi hemåt. 

Info om vår utrustning m.m.:

FOOD AND DRINKS:
* 3 wholesome meals each day.
* Tea and coffee available in camp.
* 2 liter mineral water/day/vine to dinner

VEHICLES:
* Botswana - open sided 4x4 Toyota land cruiser
ideal for game viewing.
* Fridges and battery charging facilities on all
vehicles.
STAFF:
* Guide, chef and camp assistant.
MOBILE SAFARIS with built in groundsheet.
* 2 large aerating windows with mosquito netting.
* 2 Camp beds with foam mattresses, bed rolls & small pillows.
* Safari folding chair.
* Toilet tents with seated toilet.
* Shower tent with warm bucket shower
* A large marquee tent (5m x5m) is used for shade.

"Den som väntar på att ta nästa steg kan bli stående på ett ben resten av livet"