Safarins Rolls Royce

Avgång

8 maj 2019

Hemresa

18 maj 2019

Antal dagar

10 dagar

Destination

Botswana

Med mobilt campingläger kommer man extremt nära djuren och i Botswana finns det MASSOR. Vi skall i 10 dagar ta oss från våtmarkerna i Okavango till Chobe National Park, med besök i flera parker utmed vägen. De största hjordarna med elefanter finns här, samt övriga Big 5 - hjortdjur, giraffer, fåglar...ja listan kan göras lång. - Jag lovar en magnifika safariupplevelser - bilderna nedan är ett axplock från vår tidigare resa. Här följer ett kort dag för dag program,.... MAX antal deltagare 10 personer - Resan är fullboka !

Reseplan

Dag 1 - Ankomst till Maun där vi möts av vår botswanska guide och vi hoppar direkt upp i våra safaribilar som skall vara med hela resan. I kväll bor vi i utkanten av Okavango på en safaricamp med stationära tält sk. Tented Camp - i vildmarken. På kvällen kan vi njuta av stillheten runt lägerelden innan middag.

Dag 2.   Okavango area of Moremi

Vi påbörjar vår safariresa i våtmarkerna i Moremi. Vårt campingläger reser före oss(ibland lite efter oss) och sätter upp campen till kvällen. Vi åker på safari hela dagarna ibland gör vi lunch utmed vägen ibland gör vi stopp vid nattlägret för att sedan ge oss ut på eftermiddagen igen. Våra guider är experter på vart djuren finns och vi har bara att njuta och åka med..Alla har ytterplats i safaribilarna så inget stör fotografering. Middag serveras i det fria varje kväll och det kommer ofta djur i närheten av lägren

Dag 3 - Vi fortsätter vår safari och idag skall vi ut på båttur i deltat för att uppleva djuren vattenvägen. lunch antingen i bushen eller vid lägret.

Dag 4 - 5. Vi flyttar campingplats till Khwai flodens låga strandbankar, ett område som anses vara ett av Afrikas vackraste och ”bästa” reservat. Här gör vi gamedrives med våra safarifordon och spanar efter storvilt i vatten och på land. Få se hur många av The Big 5 vi ser.

På kvällen väntar ett nytt härligt läger bara för oss. 

Dag 6 - 7. Ännu större chans att se de stora kattdjuren då vi idag fortsätter till Savute National Park. Vi besöker bl.a. de torra
mossarna och Savute kanalen känd för sitt överflöd av rovdjur.

Dag 8- 9. Chobe National Park
Parken är känd för sin vackra natur och sina solnedgångar men här lever även Afrikas största population elefanter! Efter en dag i safaribilarna slår vi upp våra tält och väntar på solnedgången och djuren. En av dagarna ger vi oss ut Chobe floden och spanar efter flodhästar, fåglar m.m. 

Dag 10 - Efter en morgonsafari är det dax att lämna våra guider och övrig personal..Fyllda av förundran över den mäktiga naturen flyger vi hemåt. 

Resans pris 32 500:- (exklusive flyget)
I ovan priset ingår:
• Allt enligt programmet
• Standard Mobilt safari utrustning med personal –( se nedan)
• Marktransporter och båtturer med egna fordon
• Alla inträden + tillstånd
• I priset ingår tvåbädds - tält med sängar madrass, toalett, dusch m.m.
• Engelsktalande guider
• Helpension =  3 mål mat/dag - ej alkoholhaltig drycker

Jag reser med som sällskap inte som reseledare i traditionell mening, alla måste vara beredda på att ta egna initiativ.

I priset ingår inte:
Flygresan som beräknas till 8000 - 11000:- Jag bokar en gruppbiljett till bäste möjliga pris och sedan blir var och en debiterad flyget direkt från det bolag som håller i den biten. Brukligt är att flygbiljetten skall betalas ca, 30 dagar före avresan.
Detta är ett önskemål från tidigare resenärer som därmed kan betala flyget med kontokort och utnyttja försäkringen.

Hur anmälning och betalning går till:
Om Du vill följa med på resan betalar du bokningsavgift på 7500.- Sätt in beloppet på Bankgiro 218-6088. Skriv: namn, adress, telefonnummer och personsiffror (6 stycken) på inbetalningskortet. Ange även vilken resa du anmäler dig till. Skicka gärna även din e-postadress till info@tjejresor.nu.  Resterande belopp betalas på plats i Botswana. Flyget faktureras separat direkt från bolaget i fråga. Brukligt är att biljetter betalas 6 – 8 veckor innan avresan.

MAX antal deltagare 10 personer

Avbeställningsregler.
Om du avbeställer resan med läkarintyg, eller av annan godkänd anledning (dödsfall eller att någon närstående blir allvarligt sjuk, så du tvingas avboka din resa) får du tillbaka 5000.- av din bokningsavgift fram till 30 dagar innan avresa. Senare än 30 dagar innan avresa återbetalas 30% av inbetalt belopp. 

Vid avbokning av icke godkänd anledning återbetalas 60% av inbetalt belopp fram till 30 dagar innan avresa. Efter det står hela beloppet inne. En administrativ avgift på minst 2500:- tas alltid ut vid avbokning. Flyget har egna avbokningsregler som medföljer fakturan från flygbolaget.

 

Info om vår utrustning m.m.:

FOOD AND DRINKS:
* 3 wholesome meals each day.
* Tea and coffee available in camp.
* 2 liter mineral water/day
* Not Included:
Alcoholic beverages and soft drinks.
VEHICLES:
* Botswana - open sided 4x4 Toyota land cruiser
ideal for game viewing.
* Fridges and battery charging facilities on all
vehicles.
STAFF:
* Guide, chef and camp assistant.
MOBILE SAFARIS with built in groundsheet.
* 2 large aerating windows with mosquito netting.
* 2 Camp beds with foam mattresses, bed rolls & small pillows.
* Safari folding chair.
* Toilet tents with seated toilet.
* Shower tent with warm bucket shower
* A large marquee tent (5m x5m) is used for shade.

"Den som väntar på att ta nästa steg kan bli stående på ett ben resten av livet"