Världens bästa kök

Avgång

24 november 2017

Hemresa

8 december 2017

Antal dagar

14 dagar

Destination

Vietnam

Resa med fokus på maten - då vi tar oss från Hanoi i norr till Saigon i söder på 14 dagar. Vi skall segla på den vackra Halongbukten, upptäcka det mera orörda Ba Khan med cykel och till fots. Nattåget till Danang och den fantastiska staden Hoi An är ett härligt äventyr. I södra Vietnam har vi några dagar i Saigon och på stranden i Mue Ne innan vi flyger hemåt. Under resans gång får vi prova på de olika regionernas mat och vi kommer att ha flera tillfällen med matlagningskurser.

Reseplan

Dag 1 - Ankomst Hanoi - Vår guide möter oss och tar oss till hotellet och sedan är dagen fri för återhämtning efter en lång resa. På kvällen är det välkomstmiddag. (M)

Dag 2 - Idag blir det sightseeing i och runt om Hanoi. I de gamla kvarteren går vi på guidad tur till fots och till de sevärdheter som ligger lite längre bort tar vi vår buss. Lunch på en restaurang i de gamla delarna av Hanoi innan det är dax för ett besök på marknaden. Vi har en kunnig kock som guide för att handla ingredienser till den mat som vi nu skall få laga till. På en lokal restaurang blir vi sedan instruerade och får vägledning i att tillaga vår första vietnamesiska måltid. Vi får "betyg" av vår ledare innan det är tid för middagen, som vi ju själva har lagat. Tillbaka till hotellet efter en innehållsrika dag. (F.L.M)

Dag 3 -Tidig morgon lämnar vi staden och åker ut på landsbygden till Red river delta och Halong bukten. Här går vi ombord på en traditionell Junk och seglar ut i bukten. Ombord bor vi i 2 bädds hytter och det är bara att njuta av omgivningen. Båten stannar till vid intressanta platser och soldäck finns längs upp. 3 måltider / dag serveras. På kvällen kan de som vill prova på att fiska bläckfisk efter bara njuta av en cocktail vid solnedgången. (F.L.M) 

Dag 4 - Båten lämnar sin ankringsplats och åker vidare i de 2000 öarnas skärgård. Vi hinner med en brunch ombord innan det är dags att säga farväl och åka tillbaka till vårt hotell i Hanoi. (B)

Dag 5 - Idag skall vi åka till en plats som nyss börjat upptäckas av turister, Ba Khan i det vackra Hoa Binh. Landskapet här påminner lite om bukten i Halong med sockertoppar och vatten. Här bor vi på Bakhan resort och vi blir nog lite av premiärgästerna här. Vi kommer fram till lunchen och sedan är en cykeltur planerad. Vi cyklar längs floden Black river till vattenfallen i närheten - en tur på någon timme. Tillbaka på resorten är det middag. (F.L.M)

Dag 6 - Efter frukost blir det några timmars vandring i omgivningarna och skogen här intill. Vi besöker ett lokalt folk och får lite inblick i deras liv här i bergen. Efter lunch finns egen tid att fortsätta utforska platsen. (F.L.M) 

Dag 7 - Vi lämnar landsbygden och åker tillbaka till Hanoi för lunch och tågstationen. Nu blir det en natt på tåg genom halva Vietnam - en trevlig upplevelse med 4 tjejer som delar på en cupé. Mat och dryck finns ombord och när det är läggdags kommer konduktören och hjälper till att bädda. Mycket skratt brukar det vara på dessa resor. (F)

Dag 8 /9 - På morgonen anländer vi till Danang där bussen väntar på oss och tar oss till den fantastiska staden Hoi An, en liten stad med mycket intakt gammal arkitektur. Bästa sättet att se den är till fots. Här stannar vi i 2 nätter och det finns mycket att upptäcka. Den täckta japanska bron och de gamla kinesiska handelshusen är värt ett besök. Det finns gott om kinesiska minnesmärken och det är kanske inte så konstigt att en stor del av invånarna också härstammar från Kina. Shopping är också en stor del av nöjet här. Vietnamesisk matlagning står också på programmet under vistelsen.

Dag 10 - Vi lämnar Hoi An och tar oss landvägen till Danang, därifrån flyger vi till Ho Chi Minh city / Saigon. Väl framme har vi resten av dagen fri. (F)

Dag 11 - Hel dags sightseeing i Saigon. De som vill har även möjlighet att besöka tunnlarna i Cu Chi - ett otroligt minnesmärke från kriget mot amerikanerna och mycket väl värt ett besök. På kvällen kanske det kan bli jazzclub eller en drink på Caravelles takterass och beundra alla ljusen från staden. (F.L)

Dag 12 - Dags för lite semester - Vi åker till Phan Thiet och stranden Mue Ne - här bor vi på en trevlig resort vid havet och nu har vi 2 dagar utan program att bada, sola, äta skaldjur, läsa bok. m.m. (F)

Dag 13 - Mue Ne (F)

Dag 14  - Tillbaka till Ho Chi Minh och vidare till flygplatsen för hemfärden.

 

Resans pris exkl. flyg: 15 700:-
I ovan priset ingår:

  • Allt enligt programmet
  • Marktransporter i egen buss + tågresa+ kryssning i Halong bukten
  • Bra Mellanklasshotell / 2 bäddsrum /hytter på båten /4 bädds cupé på tåget
  • I priset ingår mat enligt programmet F=frukost, L=lunch, M=middag, B=brunch (drycker ingår ej)
  • Matlagningskurser
  • Engelsktalande guider
  • Vatten i bussen under resan

Jag reser med som sällskap och inte som reseledare i traditionell mening. Alla måste vara beredda på att ta egna beslut.

I priset ingår ej

Flygresan som beräknas till 8000-10000:- Jag bokar en gruppbiljett till bästa möjliga pris och sedan blir var och en debiterad flyget direkt från det bolag som håller i den biten. För att få bästa möjliga pris kan flyget komma att debiteras tidigare än 1 månad innan avresan.

 

Hur anmälning och betalning går till:

Om Du vill följa med på resan betalar du bokningsavgift på 5700.- till Bankgiro 218-6088. Skriv: namn, adress, telefonnummer och personsiffror (6 stycken) på inbetalningskortet. Jag behöver även en e-postadress. Därefter kommer flyget att faktureras separat direkt från det bolag som sköter den bokningen.
Det går fint att betala flyget med kontokort för att få tillgång till försäkringen mm. Resterande belopp betalas på plats i Vietnam.

OBS ! Anmälan är bindande.

Avbeställningsregler.

Om du avbeställer resan med läkarintyg, eller av annan godkänd anledning (dödsfall eller att någon närstående blir allvarligt sjuk, så du tvingas avboka din resa) får du tillbaka 3400.- av din bokningsavgift fram till 30 dagar innan avresa. Efter det står hela bokningsavgiften inne.

En administrativ avgift på minst 2300:- tas alltid ut vid avbokning.

Vid avbokning av icke godkänd anledning återbetalas 50% av inbetalt belopp fram till 50 dagar innan avresa. Efter det återbetalas inget. Flyget har egna avboknings regler som medföljer fakturan från flygbolaget.

Statlig resegaranti finns för samtliga mina resor

"Den som väntar på att ta nästa steg kan bli stående på ett ben resten av livet"